Sinds 2004 kennen we in Nederland een vrije energiemarkt, wat heeft geleid tot een enorme toename aan energieleveranciers. Er zijn leveranciers die zelf elektriciteit opwekken, er zijn er ook die gebruik maken van de energievoorziening van anderen.

Grote Energieleveranciers

De grote energieleveranciers hebben zo hun eigen energiebronnen. De energie tarieven liggen erg vaak aan de hoge kant, waardoor het verstandig is om een vergelijking te maken met de energievergelijker indien u er traditioneel klant bent. De grote energieaanbieders in Nederland zijn Essent, Eneco en Nuon. De energie tarieven zijn er wat hoger vanwege de goede service, maar indien u daar geen behoefte aan heeft is het verstandig om zo snel mogelijk d.m.v. een energievergelijker uw opties te vergelijken en van energieleverancier over te stappen. U kunt dan tot honderden euro’s per jaar besparen.

Laagste Kilowattuurprijs

U kunt de energieleveranciers onder andere vergelijken op basis van hun kilowattuurprijs. Het zijn de prijsvechters als BudgetEnergie en Electrabel die voordelig zijn. Houd er echter rekening mee dat er vaak sprake is van een actietarief en bijvoorbeeld de vaste kosten relatief hoog kunnen liggen. Kijk bij het energie vergelijken ook goed naar de netwerkkosten, de transportkosten en het vastrecht. De energieaanbieders die u op basis van het totaalplaatje het meest voordelig van dienst kunnen zijn vormen uiteindelijk de beste keuze.

Duurzame Energiebronnen

Er zijn bovendien een aantal energieleveranciers actief die zich puur richten op de duurzame, alternatieve energiebronnen. Wanneer zij elektriciteit opwekken doen ze dit met behulp van de wind, biomassa of bijvoorbeeld energie van de zon. Voorbeelden van groene leveranciers zijn Windunie (windenergie) en Greenchoice. Deze energieleveranciers garanderen u dat u gebruik kunt maken van duurzame stroom. Bespaar op uw energieverbruik en kies uw energievoorziening op basis van de tarieven van de verschillende leveranciers en zorg er daarmee voor dat u tot honderden euro’s per jaar op uw energierekening kunt besparen.

Onze Energievergelijker wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.7/10, gebaseerd op 63 beoordelingen van gebruikers.