Wat is een energielabel voor woningen?

Het kabinet wil van Nederland op energiegebied een van de schoonste en zuinigste landen in Europa maken. In dat streven past ook het energielabel. Het kabinet wil de energie-efficiency van 1% naar 2% per jaar brengen en het aandeel duurzame energie verhogen tot 20% in 2020. Dit alles binnen het streven om de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 30% terug te brengen ten opzichte van 1990. Binnen Europees verband wordt gestreefd naar gezamenlijke inspanningen als vervolg op het Kyoto-protocol. Het kabinet beschrijft zijn ambities in het werkprogramma ‘Schoon en Zuinig: Nieuwe energie voor het klimaat‘.

Eigenaren van woningen en andere gebouwen moeten bij verkoop of verhuur een energielabel overhandigen aan de koper/huurder. In november 2009 presenteerde de minister voor Wonen, Wijken en Integratie het verbeterde label. Dit label is vanaf 1 januari 2010 beschikbaar voor consumenten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: SenterNovem

Het energielabel voor woningen en andere gebouwen geeft informatie over de energiezuinigheid van een pand en over de mogelijkheden om deze te verbeteren. Deze maatregelen leiden tot lagere energielasten en meer comfort. De lay out van het energielabel is aangepast zodat in één oogopslag duidelijk is voor welk type woning of gebouw het label bedoeld is.

Bij labelklasse G zijn er veel mogelijkheden, bij A weinig. Een erkende (gecertificeerde) adviseur kan voor u een energielabel opstellen.

Overige Energie Informatie

Heeft u naast uw energielabel klachten nog aanvullende informatie nodig over bijvoorbeeld:

Check dan ook eens onze Energievergelijker, energie vergelijken in een handomdraai. Vergelijk gemakkelijk en snel diverse energieleveranciers. Wees geen dief van uw eigen portemonnee, bespaar op energie en stap simpelweg over van energiemaatschappij. Energielabelklachten.nl helpt u graag op weg!